Biológiai szúnyogirtás

biológiai szúnyogirtás oldala

Szúnyogirtás a biológia módszerével

Biológiai szúnyogirtás telefon: 06 205723309

rovarirtas@rovarirtas.eu

Mit is jelent a biológiai szúnyogirtás?

Biológiai szúnyogirtásról akkor beszélünk a mikor a biológia segítségével gyérítjük a szúnyogokat! A kezelendő területen a már felderített vízgyűjtő helyekre  olyanszert juttatunk ami nagyrész csak szúnyogok kifejlődését akadályozza meg. Ez a biológiai szúnyogirtó szer tulajdonképpen egy bakteriális toxin. Ez a szer olyan anyagot termel melyet szívesen fogyasztanak a tenyészőhelyeken lévő szúnyoglárvák. Tulajdonképpen a biológiai szúnyog irtószer spóráit elfogyasztó szúnyoglárvák elpusztulnak! Soha sem lesz belőlük kifejlett szúnyog! Az állóvizekbe kijutatott szer kizárólag a szúnyoglárvára fejti ki ölő hatását. Nyugodttan mondhatjuk hogy biológiai szúnyogirtás környezetbarát!

A biológiai szúnyogírószer kijuttatása!

A felderített szúnyogtenyésző helyekre nagynyomású berendezéssel juttatjuk az adott vízfelületre. Kijuttatható a biológiai szúnyog irtószer légi úton is. Ez akkor hoz eredményt a vizes pocsolyás terület nincs benőve olyan fával, vagy növényzettel mely takarja a vizek felületét! Sok esetben ezen területek még terepjárókkal sem közelíthetőek meg. Az is köztudott hogy a szúnyog tojások évekig lapulnak a talajban arra várva hogy aktivizálódjonak. Nagyobb esőzések, áradások után ezen helyek ontják a szúnyogok sokaságát! A biológiai szúnyogirtást megelőzően Ezek a területek soha sem kerülnek látótérbe mert évekig száraz területként térképezték fel! Ezek azok a helyek ahova ritkán kerül biológiai szúnyogirtó szer.

A szúnyogok egyedszámát a biológiai kezelés csökkenti de szerintünk kiegészítője lehet a kémiai földi melegködös eljárásnak.

A szúnyogirtást az utóbbi időben szúnyoggyérítésnek nevezik hivatalosan. Ez azt jelenti hogy a szúnyogok számát jelentősen lecsökkentjük a szúnyogirtással. A szúnyogirtásnak nemcsak az a célja hogy a szabadban tartózkodást tegye kellemesebbé a nyári estéken hanem járványügyi megelőzési szerepe is van.

Biológiai szúnyogirtás vállalunk minden olyan telepélésen ahol a környezeti viszonyok lehetővé teszik a biológia módszerével a szúnyoggyérítést

Biológiai Szúnyogirtó szolgálatunk a is biztosítja nyugalmát a szúnyogokkal szemben